Vier jaar na ons afstuderen zijn we weer op de HU, al is het voor Amjad iets korter geleden haha. Zaterdag 8 juni hadden we ons eerste volledige live event en wat was het leuk! We begonnen de dag met een kopje koffie of thee en lekker bijkletsen met iedereen op de vide. Er waren zo’n 30/35 aanmeldingen dus we hadden hier super veel zin in! Na de ontvangst gingen we met de aanwezigen naar de hoorcollegezaal om het programma te starten met een introductie over Persoonlijk Leiderschap door Rianne en Marlies van KennisConnect. Zij namen ons mee in hun verhaal, een interactieve lezing met opdrachten tussendoor, maakte dat de tijd super snel ging. We hebben kennisgemaakt met verschillende type leiders en volgers, wat betekent dat voor je organisatie en hoe ga je daarmee om? Ook hebben we gereflecteerd op een eerdere situatie in het werkveld en wat je daaruit kan halen aan informatie. Wat zijn je blinde vlekken, wat voor type leider of volger ben je zelf en wat kan je hiervan leren?

Aansluitend deed Kaoutar haar verhaal, zij is afgestudeerd Farmakundige en werkt als Teamlead bij Pharmapartners. Ze vertelde aan de hand van een tijdlijn over haar loopbaan, welke obstakels zij is tegengekomen, hoe ze daarmee om is gegaan en wat het voor haar heeft betekend. We hebben een stukje inkijk gekregen in haar werk als teamlead en wat je daar allemaal tegenkomt. Ook vertelde zij hoe ze bepaalde types leiderschap, waar we net over geleerd hadden in het verhaal van Rianne en Marlies, toepast in haar werkzaamheden. 

Na een heerlijke lunch, waarin Jenny ons nog even meenam in een stukje toekomstvisie over de opleiding Farmakunde, was het alweer tijd voor de workshop van KennisConnect. We hebben een stukje training gehad van Rianne en Marlies over leiderschap, wie ben ik en wat zegt dit over mij? We hebben opdrachtjes uitgevoerd met elkaar. De groep werd lekker gemixt zodat je ook met iemand in gesprek kwam waar je nog niet zoveel over wist. Daarna hebben we nog een klein stukje theorie behandeld en werden er vanuit de groep ervaringen en tips gedeeld, dit was erg waardevol. We hebben deze onwijs leuke dag afgesloten met een borrel op de vide en toen was het alweer voorbij. Veel geleerd, leuke mensen ontmoet en een super programma met fantastische sprekers, wat een feest!

Top