50 farmakundigen, studenten en docenten waren aanwezig bij ons online event op 6 maart. Pamela startte als eerste spreekster over haar werkzaamheden als trialmanager binnen CTC Erasmus MC (Klik hier voor de gehele presentatie). Zij is afgestudeerd in 2022 als farmakundige en vertelde over welke soort studies binnenkomen en op welke wijze zij hier een rol in vervuld heeft. Haar functie is heel breed en zij voert overkoepelende taken uit waarin zij een spin is in het web. Daarbij heeft zij te maken met verschillende disciplines zoals: verpleegkundigen, artsen, apotheek, laboratoria, pathologie en radiotherapie. Dagelijks houdt zij zich bezig met 15 tot 20 verschillende studies in verschillende fases. De competenties die zij vanuit farmakunde veel gebruikt zijn communicatie, samenwerken en kwaliteit. 

Maria was de volgende spreekster en zij is afgestudeerd in 2023 en werkzaam bij het CBG als regulatory project officer (Klik hier voor de gehele presentatie). Wanneer er een wijziging is in een product of bijsluiter gaat zij dit beoordelen op juistheid. Het onderhouden van contact met farmaceutische bedrijven valt ook onder haar functie en verder coördineert zij procedures, bewaakt deadlines en bewaakt de kwaliteit van de wijzigingen. Vanuit de opleiding past zij de competenties bedrijfsvoering, farmacologie en projectmanagement veelvuldig toe. 

Aan de beide dames werden heel veel vragen gesteld, wat zorgde voor een mooie interactie tussen de spreeksters en de toehoorders. Het was een interessante avond. Pamela en Maria nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage 😊!

Top