Diploma Farmakunde gehaald en nu verder?

 

Middels deze blog wil ik jullie meenemen in mijn loopbaan als beginnende Farmakundige. Ik deel mijn ervaringen en hoop dat jullie (farmakunde studenten) hier iets aan hebben.

Ik ben onlangs geslaagd voor mijn HBO Bachelor en kan eindelijk officieel zeggen dat ik Farmakundige ben. Voordat ik aan de opleiding begon had ik geen ervaring of achtergrond in de farmaceutische werkveld. Wel had ik interesse in de ontwikkeling en werking van geneesmiddelen en het farmaceutische werkveld. De keuze van een studie werd snel gemaakt toen ik erachter kwam dat de opleiding Farmakunde je opleidt tot een breed inzetbare professional binnen de farmaceutische werkveld.

Doordat we bij de studie Farmakunde heel breed worden opgeleid, wist ik niet heel goed waar ik na het afstuderen in het farmaceutische werkveld terecht wilde komen om een start te maken aan mijn carrière. Ik kreeg van docenten het advies om op verschillende plekken stage te lopen om zo erachter te komen wat bij mij past.  Ik heb uiteindelijk stage gelopen bij een openbare apotheek, poliklinische apotheek, bijwerkingencentrum Lareb en een farmaceutisch bedrijf. Mijn afstudeerstage in het vierde jaar was bij MSD Biotech Oss. Hier heb ik stage gelopen bij de Quality afdeling (QIPT-USP). Naast het uitvoeren van mijn afstudeerproject heb ik meegekeken met verschillende werkzaamheden binnen een quality afdeling. Ik herkende veel aspecten, doordat ik de minor International Pharmaceutical Studies heb gevolgd.

Door mee te hebben kunnen kijken, ben ik enthousiast geraakt om me verder binnen een Quality afdeling te verdiepen en te ontwikkelen. Dit heb ik aangegeven bij mijn stagebegeleider en zodoende mocht ik aan de slag na mijn stage als Quality Assurance Officer (QA Officer) binnen QIPT-USP. Als QA officer ben ik verantwoordelijk voor de uitvoer van productie gerelateerde kwaliteit activiteiten binnen MSD Biotech en leid ik verschillende quality improvement projecten.

Ik heb nooit geweten waar ik terecht wilde komen in het farmaceutisch werkveld, maar door goede stageplekken te hebben gehad werd het steeds duidelijker wat ik wel graag wilde. Voor de farmakunde studenten nu die aan het twijfelen zijn over waar ze een begin willen maken aan hun carrière, zorg dat je goede en gevarieerde stages loopt, weet welke vakken/cursussen je aanspreken en heb een Linked-In pagina waar je connecties bouwt.

Ik hoop je middels deze blog te hebben geïnspireerd en gemotiveerd. Bij vragen gerelateerd aan de studie of werk kun je me altijd bereiken via Linked-In.

 

Liefs Russel!

Top