Ja, wij zaten er weer klaar voor tezamen met 60 andere farmakundigen, studenten en docenten 😊! Het was fijn dat Peter en Nino, farmakundigen werkzaam in Zwitserland en Engeland, tijdens het online event hun werkzaamheden hebben toegelicht. Hierbij werden ook praktische tips gegeven en (eventuele) hindernissen die op je pad zouden kunnen komen als je als werkzoekende farmakundige de Nederlandse grens overgaat. Daarnaast gaven beide heren een mooie uitleg over de toepasbaarheid van de verschillende vakken van de farmakunde opleiding ten opzichte van hun werk. Top om te zien dat veel skills als basis op de opleiding werden meegegeven, genoemd werden: farmacologie, professionele communicatie, bedrijfsvoering, projectmanagement en gezondheidsvoorlichting.

Peter: “Variatie is het leukst. Ik ga ook regelmatig naar China wat ik heel leuk vind, vooral door een ander leef- en eetcultuur en structuur.”

Nino: “Samenwerken met verschillende landen aan een strategie voor een product vind ik super leuk, waarbij elk land een ander systeem heeft waar je rekening mee moet houden.”

Wil jij weten hoe hun loopbaan is gelopen en wat de huidige werkzaamheden inhouden?

Bekijk dan de PowerPoints van Peter hier en Nino hier.

Top